Un grup d’uns 25 empresaris i empresàries de FemCAT - Fundació privada d’empresaris de Catalunya, s’han desplaçat de l’1 al 2 de març a Lleida, Balaguer, Anglesola i Guissona per visitar un total de 4 entitats que treballen de forma exemplar en promoure la competitivitat en el marc del tercer tram del Viatge de benchmarking a Catalunya de 2021-2022.
El tret de sortida s’ha fet el dimarts 1 de març amb visita al Parc científic i tecnològic agroalimentari de Lleida, amb presentacions d’empreses i entitats ubicades: OPP Grup, Group SALTÓ, Eurecat, Universitat de Lleida, Alemany, FEMAC i AETI. Tot seguit, van visitar el Fruitcentre de l’Institut de recerca i tecnologia alimentària. El programa es va centrar sobre les col·laboracions publico-provades que fomenten la innovació i la competitivitat de les empreses. El programa ha continuat el dimecres 2 de març a Anglesola amb visita a Indox i finalitzat a Guissona amb visita a bonÀrea.
Entre els ponents, en Miquel Aran, gerent del Parc científic i tecnològic agroalimentari de Lleida, ha compartit: “Ja no ens cal anar a buscar el talent: el tenim aquí.”
El Xavier Ticó, gestor de projectes al mateix parc, afegeix que s’ha de construir “el relat de la innovació col·laborativa i les agendes compartides per a la transformació econòmica de les terres de Lleida.”
L‘Angel Riudalbàs, conseller delegat d’Indox, comparteix que “sol no es pot aconseguir tot, les col·laboracions amb centres d’innovació son necessàries en els moments de canvi de model”.
En Jaume Alsina Calvet, fundador de bonÀrea, atribuïa la seva trajectòria a “l’angoixa del pagès de secà, la necessitat de complementar l’activitat” i a “estar sempre assedegat de coneixement”.
Context
FemCAT organitza cada dos anys un viatge de benchmarking amb l’objectiu d’observar de primera mà algun aspecte en què un país visitat és referent mundial. En el context actual i amb les restriccions per a viatjar a l’estranger, FemCAT ha transformat les limitacions de la COVID-19 en una ocasió de repensar l’oferta. El Viatges de benchmarking a Catalunya permetra als seus participants (re)descobrir l’ecosistema empresarial a Catalunya, (re)apreciar la innovació de les empreses catalanes, (re)connectar amb la comunitat FemCAT, tot i comparant-ho amb els aprenentatges dels viatges de benchmarking
precedents.
Enguany, en lloc d’un únic viatge, la proposta constarà de tres trams i es desenvolupa segons els quatre eixos de treball de FemCAT: Competitivitat, Cohesió social, Projecció al mon, Emprenedoria i Innovació. El primer tram es va celebrar entre Girona i Olot del 6 al 7 d’octubre de 2021 centrat en el tema de Cohesió social. El segon viatge va tenir lloc entre Barcelona i el Vallès Oriental del 30 de novembre a l’1 de desembre de 2021 al voltant dels eixos Emprenedoria i Innovació i Projecció al mon. El tercer tram a tingut lloc al març del 2022 a Lleida en relació a la Competitivitat.
Des del 2007, s’han celebrat un total de 8 edicions internacionals, la darrera essent el 2019.
Informació i contacte
Per llegir més sobre els viatges de benchmarking organitzats per FemCAT, visiteu aquest lligam. Podeu trobar més informació sobre FemCAT, a la pàgina web o a les xarxes socials (Twitter, LinkedIn, Instagram).
Totes les fotografies dels viatges es podran trobar al Flickr de FemCAT. Per utilitzar-les cal citar els drets d’autor ©FemCAT - Fundació d’Empresaris de Catalunya.
Per a més detalls relacionats amb premsa, contacteu ppourailly@femcat.cat.
Trobareu la nota de premsa en format pdf al peu de pàgina.